Filteren op

Lengte

Lengte

Prijs

Prijs

  • € 15,00 - € 16,00

Levering

Vlonderplanken

Vlonderplanken hebben 2 verschillende kanten: een gladde en een geribbelde. Door dit laatste worden ze ook wel ribbelplanken of terrasplanken genoemd. Vlonderhout is vooral heel populair voor het maken van een terras. Wij leveren de planken van douglas of lariks, deze houtsoorten gaan lang mee en omdat ze snel groeien, zijn ze duurzaam om te produceren.

Actieve filters

Vlonderplank

€ 10,50 Prijs

Lariks/douglas vlonderplank/terrasplank 140 /25 mm 

De planken zijn verkrijgbaar in lengtes van 3 en 4 meter

Een terras van vlonderplanken 

Door de geribbelde structuur, glijd je minder snel uit en kan water goed weglopen. Daarom zijn vlonderplanken heel geschikt als terrasplanken, voor zowel onder een overkapping als in de ‘open buitenlucht’. Maar denk ook aan een ondergrond voor en/of looppad naast een zwembad(je) of zelfs voor een schutting of afrastering van je zithoek. Hierbij geven de ribbels juist een speciale, luxe uitstraling aan de constructie.  

Maten 

Ons vlonderhout is altijd geschaafd en verkrijgbaar met een kopmaat van 25x137 mm en een lengte van 3 meter. Overigens doen wij ook veel maatwerk, dus zoek je een andere afmeting, neem dan contact op voor de mogelijkheden.  

Douglas en lariks 

Vlonderplanken van douglas of lariks zijn erg populair, omdat ze een lange levensduur hebben. Er zit veel hars in deze houtsoorten en ze worden na verloop van tijd harder. Vooral onder een afdak waar het vlonderhout niet nat wordt kun je jaar na jaar genieten van je terrasplanken.  

Hoe leg je een terras aan van vlonderplanken? 

Het is niet moeilijk om zelf een terras aan te leggen van ribbelplanken. Zorg als eerste voor een vlakke ondergrond en leg hier worteldoek overheen tegen onkruid. Daarna plaats je een voorgemonteerd frame ter grootte van het uiteindelijke terras. In dit frame monteer je ook de liggers met 50 cm tussen elke ligger, hierop worden later de planken vastgeschroefd. Door dit frame ligt het vlonderhout niet pal op de ondergrond, zodat je meer ventilatie hebt en de vlonderplanken bij nat weer sneller drogen en niet een tijdlang in het water liggen. Wil je een hoger terras, dan kun je het frame op piketpaaltjes plaatsen. 

Nu monteer je de ribbelplanken op het frame. Houd tussen elke plank 1 cm ruimte, zodat het hout kan blijven werken en water gemakkelijker wegloopt. Het mooiste is ook om de terrasplanken te laten verspringen. Douglas en lariks kunnen wel scheuren tijdens het vastschroeven, dus boor de planken en liggers voor, of gebruik zelfborende schroeven. Heb je een terras op piketpalen? Creëer dan een strak geheel door ook langs de randen ribbelplanken te plaatsen. Voor een langere levensduur van het vlonderhout, kun je de vlonderplanken ook nog beitsen of tegen meerprijs laten dompelen in kleur