Filteren op

Lengte

Lengte

Prijs

Prijs

  • € 11,00 - € 83,00

Levering

Balken

Houten balken van douglas of lariks (ook wel larix genoemd) zijn voor allerhande bouwwerken te gebruiken, zoals een carport, overkapping, afdak, schuur, tuinhuisje of andere constructie. In onze webshop vind je balken van verschillende lengtes en afmetingen, zowel fijnbezaagd als geschaafd. 

Actieve filters

Waarom douglas of lariks 

Tegenwoordig worden douglas en lariks in 1 adem genoemd, maar feitelijk is het hout is afkomstig van resp. de douglasspar of lariksspar. Douglas slaat hierbij wat roze uit voor een warme uitstraling, terwijl lariks juist herkenbaar is door de geelbruine kleur. 

De laatste jaren zijn balken van douglas en lariks steeds populairder geworden omdat het duurzame houtsoorten zijn met rechte, lange nerven. Hierdoor is het hout heel sterk en stabiel, waardoor de balken recht blijven (ondanks dat het ‘werkt’ en na verloop van tijd vergrijst). Beide soorten hebben veel hars, waardoor ze een lange levensduur hebben.  Meer weten over de overeenkomsten én verschillen? LEES HIER MEER. 

Fijnbezaagd of geschaafd 

In onze webshop bieden we standaard fijnbezaagde houten balken aan, deze balken van douglas of lariks zijn nog ruw en hebben daardoor een robuuste uitstraling. Tegen meerprijs kunnen we de balken ook laten schaven voor een strakkere look en minder kans op splinters.  

Beschikbare maten en overlengte 

Wij leveren houten balken van douglas of lariks in standaardlengtes van 3, 4, 5 of 6 meter, waarbij we altijd iets overlengte hanteren. Een balk is dus altijd ten minste de aangegeven lengte en nooit korter. De meest gebruikelijke kopmaten zijn 50x70 mm, 70x70 mm, 100x100 mm, 120x120 mm, 150x150 mm en 200 x 200 mm. 

Maatwerk 

Houthandel & Zagerij Tijsma staat bekend om ons maatwerk, want vanuit een boomstam kunnen we in principe alles zagen. Dus zoek je een afwijkende maat, vraag dan zeker naar de mogelijkheden.  

Bestellen 

Bestel snel in onze webshop, of neem contact op voor meer informatie over prijzen, maatwerk en/of bezorgmogelijkheden en –kosten van onze houten balken van douglas of lariks.