Haardhout - Rondhout - Ruwe planken
  • #
  • #
  • #

Haardhout

Houthandel en zagerij Tijsma levert haardhout dat "natuurlijk" gedroogd is.

Berkenhout

Berkenhout is uitstekend haardhout. Berkenhout heeft een zeer schone ontbranding, waar weining zuurstof voor nodig is, wat vervuiling van uw rookkanaal voorkomt. Hoog warmtevermogen. Natuurlijk gedroogd berkenhout kleurt grijs en kan last hebben van geringe 'paddestoelengroei' door het zeer zuivere hout. De mooie witte schors heeft de eigenschap dat het zeer makkelijk ontbrandt.

Eikenhout

Eikenhout is een sterke elastische en harde houtsoort. Traag brandend met weinig rook en een warme vlam. Moet ideaal gezien 2-3 jaar drogen om de tannines er uit te krijgen. Wij adviseren eikenhout in opslag verder te drogen. Goed droog geeft eiken levendige knisperende vlammen.

Essenhout

Essenhout is ideaal haardhout voor de openhaard. Taai, hard en elastisch hout. Brand traag en geeft goede warmte en een mooi vlammenspel. Zeer geschikt voor wat grotere haarden.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort, hierdoor brandt het minder makkelijk dan bijvoorbeeld berkenhout. Beukenhout is daarom geschikt voor een grotere haard of kachel. Beukenhout, wanneer goed gebruikt, zorgt voor veel warmte, weinig rook en een mooi vlammenspel.